Coming out…

[vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][mk_image src=”https://loverstime.sr/wp-content/uploads/2016/10/Come-1.jpg” image_width=”827″ image_height=”350″ crop=”false” svg=”false” lightbox=”true” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]De Nationale ‘Coming Out’ dag wordt internationaal op 11 oktober gevierd en in de week rondom deze dag, worden sinds 2010 verschillende activiteiten georganiseerd. Met deze activiteiten tracht men seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. Voor de groep LGBT-ers die nog niet openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen willen probeerd deze groep een voorbeeld te zijn en laten zien dat het oké is om te zijn wie je bent. Hopelijk draagt dit bij in hun eerste stap naar zelfacceptatie.

Diverse bedrijven zijn gevraagd in deze periode mee uit de kast komen door de regenboogvlag, het internationale symbool voor hoop, verlangen, trots en diversiteit van de LGBT gemeenschap, uit te hangen. Door deze ondersteuning laten bedrijven en organisaties aan hun LGBT werknemers en (toekomstige) klanten zien dat zij hen accepteren en waarderen en zien als gelijkwaardige burgers.

Heteroseksuelen kunnen ook participeren aan de activiteiten door tijdens deze dagen iets roze te dragen. Zo laten zij zien dat zij LGBT vriendelijk zijn en hun zus, broer, familielid, vriend, vriendin, of collega niet alleen tolereren maar accepteren zoals zij zijn.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt op 11 oktober (‘National Coming Out day’) een loop, waarna er een afsluitende manifestatie plaatsvindt.
Internationale coming out dag werd voor het eerst georganiseerd op 11 oktober in 1988 in Washington door Robert Eichberg en Jean O’Leary. Het doel was en is overheden wakker te schudden en hen duidelijk te maken dat LGBT’s rechten hebben, en de bevolking te laten weten dat ze bestaan en trots zijn op wie ze zijn.

Bron: https://lgbtplatformsuriname.com/activiteiten/coming-out-week-in-suriname/

Add us on WhatsApp: (597) 8642042- Copyright ©Loverstime 2016

Download the NEW Loverstime Android App- klik hier

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

[adrotate group=”2″]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *