Daten met kanker

[vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][mk_image src=”https://loverstime.sr/wp-content/uploads/2016/02/cancer.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”false” svg=”false” lightbox=”true” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Zou jij daten met iemand die kanker heeft? Heel eerlijk,… ik weet niet of ik dat zou kunnen als ik zelf nooit kanker had gekregen. Nu vind ik dat het niets zou moeten uitmaken. Het is nu al bijna twee jaar geleden toen kanker in mijn borsten ontdekt is geworden. Mijn leven veranderde in een oogwenk. Iedereen om me heen veranderde. De empathy is zodanig dat ik er nog steeds angstig om wordt. Jammer dat mijn vorige vriend niet het geduld had om samen met mij door deze moeilijke periode te gaan. Nu heb ik zo een behoefte om me geliefd te voelen door iemand.

Sinds mijn laatste chemo ben ik dan ook weer aan het daten. Ik heb hem ontmoet in het ziekenhuis. Raar, maar hij ging op bezoek bij z’n zus en ik was er voor een gesprek met mijn arts. Ik had hem al redelijk snel verteld over de borstkanker, want tsjah.. ik ben daar nu eenmaal ook veel mee bezig. Direct een goeie test ook; je weet gelijk met wat voor persoon je te maken hebt. Hij doorstond die test, hij gaat er heel relaxed mee om. Maar is het niet naïef van mij om te denken dat kanker geen verschil maakt?

Ik vind hem echt hartstikke leuk. Hij is grappig. We lachen heel wat af samen. En hij is intelligent; speelt graag spelletjes en weet af en toe van me te winnen. Hij houdt ongeveer van dezelfde muziek en films. Schrijft recensies. Is attent. Goed in bed. Heeft een woestaantrekkelijk ongeschoren baardje. En is dominant genoeg om mij zo af en toe wat tegengas te geven. Ja, ik ben verliefd. En zoals dat gaat met verliefdheid komen daar altijd onzekerheden bij kijken. En dat is wat ik heb onderschat. Kanker en de behandelingen en de gevolgen daarvan zorgen voor nog meer onzekerheden dan de gewoonlijke die je sowieso al hebt als je verliefd bent.

Onzekerheden die je gratis cadeau krijgt door de kankerzooi. Stel dat mijn haar niet mooi of goed of ontzettend langzaam terug groeit.. Stel dat die vermoeidheid nog heel lang blijft.. Stel dat ik nog een tweede chemoronde moet doen.. Stel dat ik een misvormde of gekleurde borst krijg door de bestralingen..  Gaat hij dat allemaal trekken? Ik wil niet zover vooruit denken, maar ik kan het niet helpen zo af en toe.

Hij en ik hebben het heel leuk samen. We leren elkaar steeds beter kennen. Ondanks dat ik hem pas net ken, voelt het vertrouwd en veilig zonder dat het saai wordt overigens. Het is een spannend avontuur. Als hij me zoent….vlinders in mijn buik. Ik geniet. Maar waar ik normaal heren toch altijd op wat afstand hou, doe ik dat nu niet. Ik laat hem dichtbij komen. Te snel. Ik moet voorzichtiger zijn, want ik merk nu hoe kwetsbaar dat me maakt en ik heb deze periode eigenlijk al teveel meegemaakt om me dat te kunnen veroorloven.

Ik stelde de verkeerde vraag aan het begin van mijn verhaal. De vraag moet zijn: Zou je gaan daten als je zelf kanker zou hebben? Misschien had ik wat beter moeten nadenken voordat ik besloot om weer te gaan daten. Kanker maakt wel degelijk verschil in je leven, in die zin dat het heel veel onzekerheden oplevert die je kwetsbaarder maken. Als je niet hoeft te leven in onzekerheid. Je hebt een relatie waar je voor kunt leven. Jullie dromen hebben. Jullie plannen hebben. Jullie zijn gezond. Je hebt een baan, ook al verdien je niet veel. Je hebt een dak boven je hoofd, ook al is het niet geweldig. Wees dankbaar. En leef in dankbaarheid. Leef voor elkaar en maak er het beste van. Ook al is er soms ruzie, leer van elkaar en houd van elkaar. Het leven is er vandaag, dus maak er het beste van. Veel liefs…

Download the Loverstime App via Google Playstore

Add us on WhatsApp: (597) 8642042

Copyright ©Loverstime 2016

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *