Kinderprostitutie in latour..

 In Mishandeling, Verslaving

PARAMARIBO – Kinderprostitutie is in Suriname geen ver-van-mijn-bedshow meer. Wat al lange tijd een bekend beeld is in de buurlanden lijkt te zijn overgewaaid. In het ressort Latour verkopen meisjes onder vijftien jaar hun lichaam voor geld. Wilgo Koster, centrumcoördinator van het buurttehuis Stibula beschikt al enige tijd over informatie dat er kinderprostitutie plaatsvindt in het ressort Latour. In het weekend zijn er twee bezorgde moeders bij hem geweest voor hulp, en ze hebben hem informatie gegeven.

Het gaat om twee meisjes van vijftien en veertien jaar, die volgens de moeders seks verkopen voor SRD 100 of soms SRD 50 op een locatie in de wijk Ramgoelam. Koster zal de hulp van de politie inroepen om een kijkje te gaan nemen op de aangegeven plek, waar naar verluidt ook andere jonge meisjes seksdiensten aanbieden.

Hij deelde zijn bezorgdheid met de krant, maar bracht dit ook ter sprake tijdens een bewustwordingssessie voor leerkrachten van scholen uit de omgeving, over drugsgebruik onder jongeren. Dat gebeurde gisteren in Stibula, in samenwerking met de Nationale Antidrugs Raad. Naast prostitutie is er ook sprake van verwaarlozing van kinderen en drugsgebruik in de wijk.

Dit laatste is sinds vorig schooljaar bij jongeren te merken.Volgens hem scoort de buurt slecht in het recente onderzoek over drugsgebruik onder jongeren. Koster zegt dat drugsgebruik ook prostitutie in de hand werkt. Hij denkt dat het gedrag van mensen zal veranderen als zij het beter hebben. Vandaar dat Stibula verschillende informatiesessies heeft gehouden voor de buurt. Ook stoort hij zich danig aan het feit dat jongeren makkelijk ‘vloei’ kunnen betrekken bij de winkel. Hoewel dit minder was geworden, ziet hij dit fenomeen weer de kop opsteken.

Bron: DeWareTijd Online

Add us on WhatsApp: (597) 8642042- Copyright ©Loverstime 2016

Download the NEW Loverstime Android App- klik hier

Reageren