Jaarlijks tienduizend abortussen in Suriname!

[vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][mk_image src=”https://loverstime.sr/wp-content/uploads/2016/05/abortus.gif” image_width=”827″ image_height=”350″ crop=”false” svg=”false” lightbox=”true” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Terwijl vrouwen zijn die zo graag een kind willen, zijn er anderen die vinden dat ze het kind mogen doden. Uit DWTonline (25/5/15)  blijkt dat er per jaar ca tienduizend abortussen zijn in Suriname. Dat is evenveel als het geboorte cijfer per jaar in Suriname. Dit is triest, maar er zijn wel anderen die een andere mening hierover hebben. Er wordt zelf door enkelen gezegd dat als je “ongewenst” zwanger raakt of niet ready bent kan je het liever verwijderen om te voorkomen dat je het moeilijk zal hebben. Anderen vinden dat abortus moord is en dat het de grootste zonde is die een mens kan begaan. Wat is jou mening over abortus? 

 

Lees het volledig bericht van DWTonline hier:

PARAMARIBO – In Suriname worden gemiddeld tienduizend abortussen per jaar gepleegd. Celsius Waterberg haalde deze cijfers tijdens zijn ministerschap aan in het parlement. Tegen de redactie zegt hij dat hiermee het aantal abortussen gelijk staat aan het aantal geboortes. “Exacte cijfers over abortus zijn moeilijk te achterhalen, omdat vruchtafdrijving bij wet verboden is.” Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er in ontwikkelingslanden geen vooruitgang geboekt in het beperken van abortus.

“Wereldwijd zijn er 56 miljoen abortussen per maand en 88 procent daarvan wordt gepleegd in de ontwikkelingslanden.” Volgens Waterberg moet abortus gelegaliseerd worden, maar alleen op medische indicatie. Zo kunnen er betere cijfers worden bijgehouden en gebeurt het verwijderen van de vrucht ook in een veilige omgeving. Hoewel abortus verboden is, zijn er toch artsen die helpen bij vruchtafdrijving. “Sommige artsen hanteren hoge prijzen, omdat ze het risico lopen hun baan te verliezen.”

Ook het illegale gebruik van Cytotec is ondanks de ernstige complicaties niet te stuiten. Het geneesmiddel is ontwikkeld als maagbeschermer, maar later bleek dat onverantwoord gebruik een spontante abortus kan veroorzaken. Waterberg zegt dat het heel zelden gebeurt dat vrouwen met complicaties naar zijn poli komen. “Die gaan richting de Spoedeisende Hulp, want dan moeten ze gecuretteerd worden of direct aan het infuus.” De redenen achter abortus zijn vaak incest, verkrachting, overspel, jeugdigheid en de sociale situatie.

Ook Asha Mungra, huisarts en voorzitter van de Unie van Surinaamse Vrouwen, zegt dat het moeilijk is om cijfers te geven. Ze denkt dat het aantal abortussen toeneemt omdat seks op steeds jongere leeftijd wordt bedreven en anticonceptie moeilijk verkrijgbaar is voor jongeren. Net als Waterberg is zij er voorstander van dat abortus wordt gelegaliseerd onder bepaalde voorwaarden. Zo kan voorkomen worden dat er ongecontroleerd abortus wordt gepleegd.

Bron: DWTonline Suriname

Download the Loverstime App via Google Playstore

Add us on WhatsApp: (597) 8642042

Add us on Facebook: Loverstime Sur

Copyright ©Loverstime 2016

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *