Mijn kind haat donkere mensen

 In Familie

Een alleenstaande moeder van een 15- jarige Creoolse jongen uit Paramaribo zegt helemaal radeloos te zijn, omdat haar kind ernstig racistisch gedrag vertoont richting zijn eigen bevolkingsgroep.

De tiener maakt steeds op krenkende wijze kenbaar een zeer diepe haat te voelen voor mensen met een donkere huidskleur en wenst ze de meest slechte dingen toe. Ook zegt hij te walgen van zijn eigen huidskleur en afkomst.

Het gedrag van de donker gekleurde jongen is sinds vorig jaar september in zeer negatieve zin veranderd nadat hij buitenlandse racistische websites heeft bezocht. Volgens zijn moeder is de diepe haat tegen zwarten een ernstige obsessie geworden en hebben zijn haatgevoelens een ontwrichtende werking op zijn leven en dat van haar gezin.

De radeloze vrouw heeft deze week hulp gezocht bij de Geor Hering Foundation. De Internationale charitatieve organisatie heeft vervolgens een buitenlandse psycholoog die aan hem verbonden is gevraagd om het kind en de moeder verder te begeleiden.

Ook Geor Hering vond deze kwestie zeer ernstig dat hij zich persoonlijk heeft bemoeit met dit probleemgeval. Hij heeft deze week een langdurig gesprek gehad met zowel de moeder en de jongen.

Hering zegt sterk het vermoeden te hebben dat de tiener een ernstig minderwaardigheidscomplex heeft, aan het puberen is en wellicht gevoelig is geweest voor de grote onzin die hij op racistische websites heeft gelezen.

Hering: “Ik heb deze jongen ruim anderhalf uur lang gesproken en in harde bewoordingen uitgelegd dat geen enkel mens op deze wereld, ongeacht zijn of haar kleur, afkomst, uiterlijk, financiële status, opleiding of wat dan ook, minder of meer waard is dan een ander. Niemand heeft het recht om zich meer dan een ander te voelen, elk mens is evenveel waard. Wie dat wel doet, is ignorant of geestelijk niet helemaal in orde. Er bestaat officieel maar 1 ras: het menselijk ras. Hij hoeft zich dus beslist ook niet minder te voelen dan wie dan ook”.

Volgens informatie heeft Hering het advies aan de moeder gegeven om de smartphone van het kind bij hem weg te houden en er alles aan te doen dat hij niet op het internet gaat, tot zijn gedachtegang is genormaliseerd.

De psycholoog zal bovendien op regelmatige basis gesprekken voeren met het kind op de mobiele telefoon van de moeder.

Bron: GFCNieuws

Reageren