Seks maakt vrouwen slimmer

[vc_row][vc_column][mk_image src=”https://loverstime.sr/wp-content/uploads/2016/12/Screen-Shot-2016-12-10-at-21.07.42.png” image_size=”full” align=”center”][vc_column_text]

Wil je graag een beter stel hersenen? Dan moet je als vrouw vooral heel veel seks hebben!

Tot deze verrassende ontdekking kwamen wetenschappers aan de McGill Universiteit in Canada. De proefpersonen die aan deze studie meewerkten waren allemaal heteroseksuele vrouwen tussen de 18 en 29 jaar. De focus werd hierbij gelegd op twee factoren: het geheugen en de seksuele activiteit. De vrouwen werden onderworpen aan geheugentesten waarbij ze moeilijke woorden en gezichten van mensen moesten proberen te onthouden.

Uit de resultaten bleek dat alle proefpersonen min of meer op dezelfde lijn lagen bij de test met gezichten. Het seksleven had hier geen duidelijke invloed op. Bij de woorden test was echter wel een significant verschil te merken. Vrouwen met een actiever seksleven konden met gemak de woorden onthouden. Zij scoorden veel beter dan de andere groep die minder seks had.

De resultaten van het onderzoek wijzen erop dat seks de hippocampus beïnvloedt. Dit onderdeel van onze hersenen zorgt voor de ruimtelijke oriëntatie, het overlevingsgedrag en de opslag van informatie. Kortom, een gezond seksleven stimuleert de aanmaak van nieuwe zenuwcellen zodat informatie beter verwerkt kan worden in het brein. Hoewel er nog geen duidelijke verklaring is voor de resultaten, vermoeden de wetenschappers dat ons lichaam seks als een sport beleeft. Hierdoor wordt stress verminderd, waardoor het brein beter zijn werk kan doen.

Met dit onderzoek is de eerste stap gezet naar een reeks onderzoeken die nooit eerder gedaan is. Het ligt in de planning om ook na te gaan of er een verband is tussen het menselijk geheugen en orgasmes.

Bron: Loop Suriname

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1481527011757{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text align=”center”]

 [adrotate group=”2″]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

by

Tags: