Tiener meisjes..

 In Familie

Ik ben een alleenstaande moeder van drie kinderen. Makkelijk is het zeker niet, vooral niet als je alleen maar meisjes hebt. Het is voor mij een nog zwaardere taak gezien het feit dat mijn baan het niet toelaat ze alles te geven wat ze willen. Dankzij de almachtige ben ik instaat om elke dag te voorzien in de maaltijden aan voedsel per dag. De opvoeding tegenwoordig is zo moeilijk. Ik herinner me de tijd nog hoe ik met de zweep en de riem van mijn vader ben opgevoed. Je moest maar iets verkeerd hebben gedaan of niet geluisterd hebben dan wist je wat erop stond. Het is misschien niet de beste manier, maar het heeft gewerkt bij mij en vele van mijn leeftijdsgenoten.

Momenteel zit ik met enkele problemen met de meisjes. Je weet wat er allemaal bij komt kijken wanneer schaamhaar of borsten krijgen of wanneer ze hun eerste liefde tegenkomen. Verliefdheid, laat thuis komen, leugens alleen om hun zin door te drukken. Zoveel dat ik het niet allemaal kan opnoemen. Twee van ze (16 en 19 jaar) doen dit schooljaar de klas opnieuw omdat ze vorigjaar vanwege liefdesverdriet het niet gehaald hebben.  Soms wil ik ze met de harde hand aanpakken zoals ik het in mijn tijd heb ervaren. Echter werkt dat anno 2016 niet meer denk ik. Ik probeer zoveel te praten met ze, maar soms krijg ik het gevoel dat er aan het praten geen einde komt want ze proberen maar en doen maar en komen daarna met meer vragen. Mijn dochter van negentien die heeft thans een vriend. Ik weet niet als ik het moet accepteren of niet. Misschien ben ik ouderwets maar vind negentien nog jong om een vriend te hebben. Desondanks probeer ik te praten omdat ik niet wil dat ze achter me rug dingen gaat doen. Ik wil graag weten hoe andere ouders hun tiener meisjes opvoeden en omgaan met alles dat op deze leeftijd op hun pad komt. Ik zie jullie advies tegemoet.

Add us on WhatsApp: (597) 8642042- Copyright ©Loverstime 2016

Download the NEW Loverstime Android App- klik hier

Reageren