Zelfmoordpoging van dichtbij

 In Familie, Mishandeling

Loverstime krijgt dagelijks verhalen binnen van relatie en of familie problemen. Het is makkelijk het bericht te lezen en advies te geven maar wanneer het probleem zich voor je afspeelt is het een ander geval.

We hebben de afgelopen periode contact gehad met haar. Ze heeft problemen in haar relatie. Zo probeerde we via WhatsApp dagelijks weer advies te geven en het contact te onderhouden zodat ze zich niet alleen voelt. Alles leek goed te gaan. We dachten ja, we hebben alles onder controle. Echter stuurt ze een ochtend een bericht dat ze het niet meer ziet zitten en moe is van bepaalde dingen in haar leven. Alles gaat verkeerd en hij doet haar alleen maar pijn. Via WhatsApp is ze in contact met een Counselor van Loverstime. De Counselor probeert haar zoals altijd op haar gemak te stellen door tips en advies te geven.

Op gegeven moment geeft ze door dat ze Medicijn gaat kopen. Uit ervaring van de Counselor bekruipt al een vervelend gevoel dat iets niet goed is. Er wordt gevraagd waarvoor heb je medicijn nodig? Ja, ik wil rusten zegt ze dus koop ik slaaptablet. We beginnen ons zorgen te maken en intussen worden andere leden van Loverstime erbij gehaald voor ondersteuning. Ze begint kort te reageren en geeft daarna aan reeds thuis te zijn. Er wordt gevraagd met wie ben je thuis? Alleen, met de kinderen. Ok, ga je dan een beetje liggen ? Ze zegt vervolgens: “Ik ben moe van dit alles in me leven ik wil nu rusten! Bedankt dat u tijd voor me had”. Precies na de uitspraak was het duidelijk wat ze zou doen.. Het enige dat we hadden was haar mobiel nummer en voornaam. Er is meteen gebeld naar dat nummer. De telefoon gaat over, er wordt niet opgenomen. Bellen we weer neemt ze op maar heel slaperig. We vragen dan hoe het gaat. Ze zegt ik voel me zwak. Hoe komt dat? Ik heb de slaaptabletten ingenomen. Hoeveel? Ze praat met slaperige stem en zegt tien. Wij zeggen WAT? Hoeveel?? Tien zegt ze. Wat is je adres, wat is je naam? We kunnen nauwelijks verstaan wat ze zegt want ze praat slaperig. We hebben die informatie nodig dus vragen weer. Het is gelukt het adres te krijgen en we bellen gelijk naar de Politie, geven het door. Bij aankomst van de Politie op het adres blijkt dat het adres van haar vader te zijn. De vader belt haar, kan haar niet bereiken en belt familie in de buurt die haar vervolgens naar EHBO brengen.

Het is gelukt! Ze is opgenomen en in behandeling. Intussen is haar toestand nu iets beter. Iedereen is nu iets rustiger. We hebben weer contact met haar. Ze beloofd dit nooit meer te doen. We praten vervolgens over hoe de problemen opgelost kunnen worden. Ze is een moeder (26) en heeft 2 kinderen. We helpen nu een baan te zoeken. Het kan een baan zijn als verkoopmedewerker of vergelijkbaar. Als u een mogelijkheid voor haar heeft zou het fijn zijn zodat ze zelfstandig kan zijn. U kunt dat doorgeven via WhatsApp: (597) 8642042. We blijven haar volgen. Het is ook voor ons een ervaring geweest, vandaar we dit met jullie delen. We hebben hiermee het belang van de organisatie getoond en waren daar enorm trots op!

Ons team die is bezig haar te begeleiden om haar geloof en vertrouwen in God te versterken. Het leven is te mooi om te denken aan zelfmoord. Zit je in een moeilijke situatie of wil je met iemand praten over je probleem? Voeg ons toe op WhatsApp (597)8642042 – 100% Anoniem!

Download the Loverstime App via Google Playstore

Add us on WhatsApp: (597) 8642042

Copyright ©Loverstime 2016

Reageren